• Voor meer informatie: +31 (0)45 531 58 17 of  info@fysiotherapievanmierlo.nl

 •  Navigation
 • Nieuws

 • Nieuwsbrief Fysiotherapie van Mierlo (zomer 2020)

  Fysiotherapeutische revalidatie bij COVID-19 patiënten
  Wij als fysiotherapeut kunnen in de revalidatie veel voor u betekenen als u na een COVID-19 infectie opgenomen bent geweest in het ziekenhuis, of thuis ernstig ziek bent geweest. Veel mensen ervaren behalve een verminderde longfunctie ook een verminderde spierkracht, een verminderd algeheel uithoudingsvermogen en angst om weer te gaan bewegen.
  Er wordt hiernaar momenteel veel onderzoek gedaan binnen de fysiotherapie en de ontwikkelde richtlijn wordt regelmatig bijgewerkt. 
  Tevens heeft minister van Ark (medische zorg) recent bekend gemaakt dat fysiotherapie voor COVID-19 patiënten vanaf 18 juli vanuit de basisverzekering vergoed zal worden. Hierbij gaat het om 50 behandelingen fysiotherapie voor een periode van maximaal 6 maanden.
  Indien u klachten na een COVID-19 infectie ervaart, overleg dan met uw huisarts, of longarts voor een gerichte verwijzing naar onze praktijk met vermelding van de diagnose. Binnen onze praktijk is Martijn Vedder de gespecialiseerde longfysiotherapeut.

   
  Nieuwe collega
  Daarnaast zijn wij verheugd u te kunnen mededelen dat ons team m.i.v. 13 juli is uitgebreid met Nadia Coolen. 
  Nadia heeft ervaring met het trainen en begeleiden van groepen (beweegprogramma’s) en affiniteit met de complexe zorg voor ouderen. Daarom start ze in september met de Master Fysiotherapie in de Geriatrie. Nadia is vooralsnog werkzaam op de dinsdag en vrijdag.
   
  Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over actuele ontwikkelingen binnen onze praktijk.
  Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
   
   
  Team Fysiotherapie van Mierlo